Die glimlach van Jan

Normal 2f59be26779a57b7830f9b1e6bbdbb2c7d80acf5
02-05-2018 | 20:45

Vorig jaar 3 mei overleed Jan Jager aan ALS. Hij is de initiator van de stichting zoalsjan. We helpen ALS-patiënten met hulpmiddelen, zodat ze zolang mogelijk comfortabel thuis kunnen wonen. 

We werven fondsen door evenementen te organiseren, de belangrijkste is Holland4ALS. 330 kilometer van Groningen naar Soest. Volgende week gaat editie 3 van start. 

Hoewel het overlijden van Jan niet onverwacht was, was de schok onverminderd groot. Veel verdriet, gekoppeld aan begrip en waardering hebben in ieder geval de tweede editie mede tot een groot succes gebracht.

Belangrijker nog dan dat is de overtuiging, in lijn met de ambities van Jan en zoalsjan, dat we heel veel kunnen doen voor al die andere ALS-patiënten en inmiddels ook hebben gedaan. Sta-opstoelen, bussen voor vervoer en meer.

We willen dat nog wel eens koppelen aan “die glimlach van Jan”. 

Nu exact een jaar later, staan we aan de vooravond van weer een happening en met al het enthousiasme, de bijna 200 deelnemers, de meer dan 100 vrijwilligers en bijna 3000 sponsoren hebben we al heel veel geld opgehaald, wellicht passeren we vandaag of morgen wel een cruciaal bedrag.

Een ding weten we zeker: die “glimlach” die is er nog steeds.