Stichting Budo Promotie Gooi- en Eemland "vecht" voor zoalsjan

Normal 63dcdfa03082f5aa2a92d7aefcd8951b1ffbb6f6
05-05-2019 | 20:54

Stichting Budo Promotie Gooi en- Eemland heeft als doel om te komen tot een stimulans voor de breedtesport. Dit wil zij bereiken door onder anderen het organiseren van internationale toernooien in de regio Gooi en Eemland. Zij richt zich in het bijzonder op de jeugd en jongvolwassenen waarbij de sport “voor iedereen en met iedereen” voorop dient te staan.

In samenwerking met de Ju Jitsu European Union (JJEU) en Van Diermen Sport uit Soest organiseert zij op 11 en 12 mei 2019 het Dutch Open Ju Jitsu toernooi voor de leeftijdscategorieën onder 18 jaar (aspiranten), onder 21 jaar (junioren) en adults. In 2018 heeft de Stichting de eer gehad het eerste officiële Europese titeltoernooi in de categorie onder 15 jaar te mogen organiseren.

Met gepaste trots krijgen wij de kans om voor het eerst de Europa Cup voor de jeugd onder 14 en onder 16 jaar te organiseren. Het evenement zal gehouden worden op de Sport Academie “De Bokkeduinen” in Amersfoort.

Dit evenement is het grootste internationale Ju Jitsu toernooi in Nederland, waarbij deelnemers verwacht worden uit meer dan 16 landen. Van Diermen Sport uit Soest zal met een groot Ju Jitsu team van minimaal 15 sporters deelnemen aan dit evenement.

Als stichting willen wij iets betekenen voor de samenleving en in het bijzonder voor de stichting zoalsjan (https://www.zoalsjan.nl), die zich inzet in het gevecht tegen de ziekte ALS. Wij doen dit door 5% van de sponsoring af te staan aan de Stichting zoalsjan.